Un nou studiu elimină îndoielile cu privire la rolul consumului de sare în bolile cardiovasculare

Oct 9, 2020 | Hipertensiune Arterială, Insuficiență cardiacă, Prevenţie | 0 comments

Sarea (clorura de sodiu) este bine cunoscută pentru creșterea tensiunii arteriale și pentru că a devenit o țintă predilectă atunci când vorbim despre intervenția în sănătatea publică. Cu toate acestea, rămân unele controverse cu privire la rolul sării în bolile cardiovasculare, deoarece puține studii relevante au fost efectuate iar studiile observaționale nu au fost definitive.

Într-un studiu recent publicat în Clinical Nutrition, CUNY SPH, profesorul Mary Schooling și profesor asistent Shiu Lun Au Yeung  de la Universitatea din Hong Kong au comparat riscul de accident vascular cerebral, insuficiența cardiacă și diabetul de tip 2 în funcție de nivelurile de sodiu din alimentație. Cercetătorii au descoperit, așa cum era de așteptat, că volumul mai mare de sodiu din alimente este asociat cu un risc mai mare de accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă. De asemenea, s-a constatat că volumul mai mare de sodiu este asociat cu diabetul de tip 2.

Acest studiu oferă dovezi suplimentare care susțin sfaturile de sănătate publică de a reduce aportul de sare în scopul prevenirii bolilor cardiovasculare și sugerează, în plus, că beneficiile se pot extinde și la protejarea împotriva diabetului de tip 2”, spune dr. Schooling.

Sursă articol: www.medicalxpress.com