Alimentele prăjite, factor important în apariția bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral (studiu)

Alimentele prăjite, factor important în apariția bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral (studiu)

Consumul de alimente prăjite este asociat cu un risc crescut de boli de inimă şi accident vascular cerebral, sugerează un nou studiu realizat în China şi citat miercuri de UPI. Probabilitatea de a dezvolta astfel de probleme de sănătate creşte cu fiecare porţie suplimentară de circa 110 grame de alimente prăjite pe săptămână, au mai constatat cercetătorii.

Ce trebuie știut despre șocul cardiogen

Ce trebuie știut despre șocul cardiogen

Șocul cardiogen apare atunci când inima nu poate pompa sânge către creier și alte organe cheie. Este o urgență medicală care necesită tratament imediat. Șocul cardiogen poate rezulta dintr-un atac de cord sau alte probleme ale inimii. Tratamentul rapid este necesar pentru a evita complicațiile sau moartea. Luarea măsurilor pentru creșterea sănătății inimii poate ajuta la reducerea riscului de șoc cardiogen.