Producătorii și proprietarii de restaurante și Fast Food-uri, obligați să reducă acizii grași din alimente

Apr 2, 2021 | Prevenţie, Ştiri

Începând cu 1 aprilie, producătorii, proprietarii de restaurante şi fast food-uri sunt obligaţi să schimbe radical rețetele produselor, astfel încât să reducă acizii graşi din alimente. Sunt cele mai dăunătoare grăsimi pe care le putem găsi în patiserie şi panificaţie, margarină, chipsuri sau carne prăjită.

Acizii grași cresc riscul de atac cerebral, infarct sau diabet. Legea stabileşte că într-un aliment nu trebuie să fie mai mult de 2 grame de acizi trans la suta de grame de produs. Cine nu respectă legea, primeşte amendă de până 30.000 de lei.

Acizii graşi trans sunt cele mai periculoase grăsimi din alimente. Cresc nivelul colesterolului rău şi îl scad pe cel bun. Această combinaţie duce la apariţia unor afecţiuni cardiace. Dar totodată, creşte riscul de infarct, de atac cerebral, diabet sau cancer. Se estimează că reducerea grăsimilor trans în alimente ar duce la salvarea a 2.000 de persoane, doar în România.

 

Continuarea pe sanatateatv.ro