Framingham Offspring Study: o dietă bogată în alimente ultra-procesate crește riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare

Apr 2, 2021 | Prevenţie, Ştiri

Alimentele ultra-procesate reprezintă, în medie, 58% din aportul zilnic caloric al unei persoane care locuiește în Statele Unite. Un studiu observațional prospectiv condus de oamenii de știință de la Școala de Sănătate Publică a Universității din New York sugerează că alimentele ultra-procesate, consumate în proporție ridicată, se asociază cu un risc crescut de boli cardiovasculare (BCV) și mortalitate prin BCV.

Datele provin din studiul Framingham Offspring (FOS), care a urmărit mai mult de 3.000 de adulți timp de aproximativ 20 de ani (înrolarea s-a făcut între 1971 și 1975). Participanții au fost examinați clinic la fiecare 4 ani. FOS este un studiu de generația a doua al The Framingham Heart Studyun studiu încă în desfășurare, pornit cu o populație din Framingham, Massachusetts. Acesta a început în 1948 și își propune să identifice factorii și caracteristicile care determină și contribuie la apariția BCV. Până acum, 3 generații au fost studiate.

Rezultatele lucrării „Ultra-Processed Foods and Incident Cardiovascular Disease in the Framingham Offspring Study” au fost publicate luna aceasta în Journal of the American College of Cardiology (revista Colegiului American de Cardiologie).

 

Citește în continuare pe raportuldegarda.ro