Dieta care scade riscul de infarct miocardic și boli de inimă

Aug 10, 2021 | Asociaţii de Pacienţi, Prevenţie, Ştiri

A mânca mai puțină carne echivalează cu a avea o inimă mai sănătoasă, sunt de părere experții Asociației Americane a Inimii, care în urma unor studii recente au constatat că persoanele de orice vârstă, care țin o dietă sănătoasă, bazată pe plante, au un risc mai mic de-a face infarct miocardic și boli de inimă.

Studiul lui Yuni Choi, cercetător la Școala de Sănătate Publică a Universității din Minnesota, a inclus aproape 5.000 de adulți americani înscriși în studiul Coronary Artery Risk Development at Young Adults (CARDIA). Aceștia aveau vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani și nu aveau boli de inimă la momentul înscrierii în 1985 până în 1986. Pe parcursul a 32 de ani de urmărire, aproape 300 de participanți au dezvoltat boli cardiovasculare, inclusiv atac de cord, accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă, dureri toracice legate de inimă sau artere înfundate.

,,O dietă bogată din punct de vedere nutrițional, centrată pe plante, este benefică pentru sănătatea cardiovasculară. O dietă centrată pe plante nu este neapărat vegetariană. Oamenii pot alege dintre alimentele vegetale pe cele care nu sunt foarte prelucrate”, a subliniat Yuni Choi, de la Școala de Sănătate Publică a Universității din Minnesota.

 

Materialul integral 360medical.ro