Condimentele în dietă, bune pentru tensiunea arterială și colesterol

Jun 17, 2021 | Hipertensiune Arterială, Ştiri

Condimentele nu sunt folosite doar pentru a da gust preparatelor, ci și pentru a potența beneficiile pentru sănătate.

Două noi studii arată că în urma consumului de ierburi și condimente se promovează sănătatea cardiovasculară. În urma unui studiu se arată că aceste condimente și ierburi ajută la reducerea hipertensiunii în rândul pacienților cu boli cardiovasculare, în timp ce al doilea studiu scoate în evidență o legătură între condimente și scăderea nivelului colesterolului în rândul pacienților cu diabet de tip 2. Așadar, condimentele nu sunt folosite doar pentru a da gust preparatelor, ci și pentru a potența beneficiile pentru sănătate.

Inflamațiile cronice sunt asociate bolilor cardiovasculare, diabetului, cancerului și multor alte afecțiuni, iar ierburile și condimentele au proprietăți antiinflamatorii care ajută în acest sens. La întâlnirea online a Societății Americane de Nutriție, oamenii de știință de la Universitățile Penn State și Clemson au prezentat descoperirile făcute în cele două studii cu privire la beneficiile consumului de ierburi și condimente pentru sănătatea cardiovasculară.

 

Continuarea pe csid.ro