Cafea, câte căni poți bea zilnic ca să-ți protejezi inima

Feb 10, 2021 | Cercetare, Insuficiență cardiacă | 0 comments

O analiză a trei mari studii susține că consumul uneia sau mai multor căni de cafea cu cofeină a fost asociat cu un risc scăzut de insuficiență cardiacă.

Analiza a trei studii mari, fiecare monitorizat  vreme de 10 ani, a ajuns la concluzia că o cană sau mai multe de cafea cu cofeină pe zi ar reduce riscul de insuficiență cardiacă. Este concluzia unui studiu publicat în ”Circulation: Heart Failure”, un jurnal al American Heart Association. ”În timp ce fumatul, vârsta și tensiunea arterială crescută se numără printre cei mai cunoscuți factori de risc pentru bolile de inimă, rămân factori de risc neidentificați pentru bolile de inimă”, consideră autourl analizei, David P. Kao, profesor asistent de cardiologie și director medical la Centrul Colorado pentru Medicină Personalizată de la Universitatea din Colorado Școala de Medicină din Aurora, Colorado.

Analiza a evidențiat următoarele: în toate cele trei studii, persoanele care au raportat că beau una sau mai multe căni de cafea cu cofeină au prezentat un risc de insuficiență cardiacă scăzut pe termen lung. În două cercetări, riscul de insuficiență cardiacă de-a lungul deceniilor a scăzut cu 5-12% pe cană pe zi de cafea, comparativ cu consumul de cafea. În studiul privind riscul de ateroscleroză în comunități, riscul de insuficiență cardiacă nu s-a modificat între 0 și 1 cană pe zi de cafea; cu toate acestea, a fost cu aproximativ 30% mai mic la persoanele care au băut cel puțin 2 căni pe zi.

 

Continuarea pe dcmedical.ro