Boli coronariene: Înlocuirea cărnii cu alimente vegetale poate scădea riscul acestor afecțiuni

Dec 7, 2020 | Prevenţie, Ştiri | 0 comments

Înlocuirea din dietă a cărnii roșii cu alimente vegetale de înaltă calitate, cum ar fi fasolea, nucile sau soia, poate scădea riscul de boli coronariene, arată un nou studiu.

Dovezi substanțiale sugerează că un consum ridicat de carne roșie, în special carne roșie procesată, cum ar fi slănină, hot dog, cârnați și salam, este asociat cu un risc crescut de deces și boli cronice majore, inclusiv boli coronariene. Potrivit cercetătorilor americani, studiile care arată rezultate inconsistente nu reușesc adesea să compare carnea roșie cu surse similare de proteine ​​și energie.

O echipă din SUA a examinat relația dintre carnea roșie procesată și riscul de boli coronariene și a estimat efectele înlocuirii altor surse de proteine ​​cu carnea roșie cu riscul de boli coronariene. Descoperirile lor se bazează pe date de la 43.272 de bărbați americani (vârsta medie de 53 de ani). Participanții au completat un chestionar de dietă detaliat în 1986 și la fiecare patru ani după aceea, până în 2016 și au furnizat informații despre istoricul medical și stilul lor de viață.

 

Continuarea materialului pe www.360medical.ro